Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biszkopt pod kolorową pierzynką"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2813
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2813
Składniki
Truskawki kroję w cząs tki. Robię biszkopt: Białka ubijam z cukrem na sztywno, dodaję po jednym żółtku oraz mąki i proszek do pieczenia. Wlewam do formy z papierem do pieczenia. Piekę ok. 30 min w temp. 170°C.
Galaretki rozpuszczam w 2 szklankach gorącej wody. Śmietanę ubijam ze śmietan-fixami i mieszam z tężejącymi galaretkami. Na biszkopt wykładam 1/3 masy, truskawki i resztę masy. Chłodzę w lodówce.
60 min • Porcja 320 kcal • Koszt porcji ok. 1,20 zł • Przepis na 14-16 porcji.Źródło: Kobieta i życie