Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biszkopt z jabłkami z Suwalszczyzny"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2733
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1256
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 722
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 72
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2733
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1256
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 722
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 72
Składniki
Białka oddziel od żółtek. Ubij na sztywno ze szczyptą soli. Żółtka utrzyj z cukrem na puch. Pod koniec dodaj gorącą wodę. Pianę z białek delikatnie połącz z żółtkami.
Mąkę z proszkiem przesiej do miski z masą jajeczną, ostrożnie wymieszaj łyżką. Tortownicę (24 cm) natłuść, oprósz mąką, wlej ciasto. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na plasterki. Ułóż na biszkopcie.
Piecz ok. 30 min w 170oC do suchego patyczka (wbita w ciasto wykałaczka powinna być czysta). Ostudź, posyp cukrem pudrem, rodzynkami i cynamonem.Źródło: Świat kobiety