Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biszkopt z jabłkami z Suwalszczyzny"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 157
Polecam.
Odsłon: 254
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 79
...ale pyszny.
Odsłon: 346
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 157
Polecam.
Odsłon: 254
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 79
...ale pyszny.
Odsłon: 346
Składniki
Białka oddziel od żółtek. Ubij na sztywno ze szczyptą soli. Żółtka utrzyj z cukrem na puch. Pod koniec dodaj gorącą wodę. Pianę z białek delikatnie połącz z żółtkami.
Mąkę z proszkiem przesiej do miski z masą jajeczną, ostrożnie wymieszaj łyżką. Tortownicę (24 cm) natłuść, oprósz mąką, wlej ciasto. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na plasterki. Ułóż na biszkopcie.
Piecz ok. 30 min w 170oC do suchego patyczka (wbita w ciasto wykałaczka powinna być czysta). Ostudź, posyp cukrem pudrem, rodzynkami i cynamonem.Źródło: Świat kobiety