Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny biszkopt z truskawkami, masą budyniową, bitą śmietaną, płatkami migdałów i czekoladą
...ale pyszny.
Odsłon: 680
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 56
Polecam.
Odsłon: 609
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 333
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 132
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5108
...ale pyszny.
Odsłon: 680
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 56
Polecam.
Odsłon: 609
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 333
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 132
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5108
Składniki
Żółtka ucieramy z cukrem. Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Mąkę przesiewamy i mieszamy z proszkiem do pieczenia. Do piany z białek stopniowo dodajemy cały czas miksując: najpierw żółtka, na koniec mąkę. Formę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Biszkopt pieczemy ok 35 minut w temp.180 stopni. Budyń gotujemy wg przepisu na opakowaniu na 800ml mleka. Miękkie masło ucieramy z cukrem, i dodajemy do ostudzonego budyniu - miksujemy na krem. Truskawki kroimy na kawałki. Galaretkę zalewamy wrzątkiem, dodajemy cukier i mieszamy. Odstawiamy do wystygnięcia Biszkopt dzielimy na dwie części. Na pierwszej - układamy masę budyniową, następnie truskawki, i tężejącą galaretkę. Ciasto wkładamy do lodówki. Gdy galaretka stężeje, przykrywamy warstwę drugim biszkoptem. Migdały prażymy na suchej patelni. Czekoladę ścieramy na tarce. Śmietanę miksujemy z pudrem, nakładamy na biszkopt. Ciasto dekorujemy truskawkami, płatkami migdałów i czekoladą.