Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne ciasto na osłodę dnia codziennego!
Dzisiaj przepis na pyszne i łatwe ciasto biszkoptowe na budyniach z galaretką...
Odsłon: 14032
To chyba najprostszy deser na świecie. Ciasto z serkiem mascarpone robi się n...
Odsłon: 16016
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe składniki i mieszamy. Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach na blaszce o wymiarze 25/36. Placek miodowy: Z mąki, margaryny, miodu, sody, śmietany, cukru, jajka, kakao zagniatamy ciasto. Wykładamy na blaszkę o wymiarze 25/36 i pieczemy do 15 minut w 180 stopniach.
Masa mascarpone: Śmietanę ubij na sztywno z cukrem pudrem. W 6 łyżkach wrzątku rozpuść żelatynę, lekko ostudź i dodaj pod koniec ubijania śmietany. Mascarpone zmiksuj i wymieszaj delikatnie ze śmietaną. Przełożenie: Biszkopt- troszkę masy mascarpone- ciasto miodowe- dżem- połowa masy z mascarpone- biszkopciki- reszta masy- dekorujemy kakao
Przepisy Desery
Desery
Bułeczki z rabarbarem
Desery
Ciasto francuskie z budyniem i truskawkami
Desery
Ciasto w 5 minut
Desery
Ciasto Pierwszy taniec
Bułeczki z rabarbarem
Sezon na rabarbar jest bardzo krótki, dlatego korzystajmy. Jeżeli mamy włas...
Odsłon: 6
Ciasto francuskie z budyniem i truskawkami
Ekspresowy deser z ciasta francuskiego, budyniu i truskawkek. Przygotujecie g...
Odsłon: 69