Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3759
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34207
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1573
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113645
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3759
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34207
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1573
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113645
Składniki
Ciasto: 10 dag masła i czekoladę stop, odstaw do ostudzenia. Foremkę do tarty posmaruj masłem. Wstaw do lodówki. Ciastka pokrusz, połącz z czekoladą i masłem. Zmiksuj na gładką masę. Wylep nią przygotowaną foremkę, mocno dociśnij do brzegów i wstaw do lodówki.
Krem: jajka wyszoruj pod bieżącą wodą, polej wrzątkiem i wbij do miseczki. Miseczkę ustaw nad garnkiem z wrzącą wodą, tak by jej nie dotykała. Ubij jajka na puszystą masę, dodając stopniowo oba cukry. Masło włóż do rondelka, stop, dodaj sok i skórkę z limonki. Porcjami domieszaj masę jajeczną. Mieszaj krem, aż zgęstnieje. Wtedy zdejmij go z ognia i odstaw, by ostygł.
Ciasto wyjmij z foremki. Nałóż krem limonkowy. Wyrównaj wierzch, dekoracyjnie ułóż plasterki limonek i wanilię,wstaw do lodówki na 2 godziny.Źródło: Naj