Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Blok mięsny z kukurydzą i papryką"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Kawałki pieczeni pokrój w kosteczkę. Kukurydzę oraz pieczarki osobno przełóż na sitko i poczekaj, aż ociekną z zalewy.
Korniszony potnij w kosteczkę. Pieczarki pokrój w plasterki. Paprykę rozetnij wzdłuż, usuń środek z pestkami. Strąk opłucz, osusz, po- krój w drobną kostkę. Trochę odłóż do dekoracji, a resztę wrzuć do posolonego wrzątku. Gotuj 2–3 minuty. Odcedź i osącz.
Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody. Odstaw na 15 kilka minut, aby spęczniała.
Zagotuj 4 szklanki wody. Roz puść w niej kostki bulionowe. W gorącym bulionie rozpuść żelatynę. Podłużną foremkę wyłóż folią spożywczą. Nałóż do niej kawałeczki mięsa, kostki papryki i korniszonów oraz plasterki pieczarek i kukurydzę (trochę kukurydzy odłóż do dekoracji).
Oprósz pieprzem, zalej przygotowaną galaretką. Wstaw na noc do lodówki. Gotowy blok udekoruj odłożoną papryką, kukurydzą oraz natką.
Czas przygotowania: 40 minut (bez czasu chłodzenia). 1 porcja: 420 kcal. Cena porcji: 3,90 złŹródło: Tina