Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne, delikatne , aromatyczne, ze starego zeszytu.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 56
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3613
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 131
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 861
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 56
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3613
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 131
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 861
Składniki
Śliwki umyć , podzielić na połowę usunąć pestki. Mąkę przesiać , wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka ubić na puszysto z cukrem i cukrem waniliowym, ucierając dodawać stopniowo masło, następnie mąkę do wyczerpania. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Włożyć przygotowane ciasto i na wierzch ułożyć śliwki.
Wstawić do piekarnika i piec 30 minut lub do suchego patyczka. Wystudzić. Podzielić na porcje. Podawać posypane cukrem pudrem lub z kleksem śmietany.