Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne, delikatne , aromatyczne, ze starego zeszytu.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1168
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 418
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3341
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 884
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1168
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 418
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3341
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 884
Składniki
Śliwki umyć , podzielić na połowę usunąć pestki. Mąkę przesiać , wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka ubić na puszysto z cukrem i cukrem waniliowym, ucierając dodawać stopniowo masło, następnie mąkę do wyczerpania. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Włożyć przygotowane ciasto i na wierzch ułożyć śliwki.
Wstawić do piekarnika i piec 30 minut lub do suchego patyczka. Wystudzić. Podzielić na porcje. Podawać posypane cukrem pudrem lub z kleksem śmietany.