Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne, delikatne , aromatyczne, ze starego zeszytu.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 326
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 230
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3365
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 326
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 230
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3365
Składniki
Śliwki umyć , podzielić na połowę usunąć pestki. Mąkę przesiać , wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka ubić na puszysto z cukrem i cukrem waniliowym, ucierając dodawać stopniowo masło, następnie mąkę do wyczerpania. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Włożyć przygotowane ciasto i na wierzch ułożyć śliwki.
Wstawić do piekarnika i piec 30 minut lub do suchego patyczka. Wystudzić. Podzielić na porcje. Podawać posypane cukrem pudrem lub z kleksem śmietany.