Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często podczas gotowania czy pieczenia zostają białka. Nie musisz ich wyrzucać, kokosanki z białek zrobisz raz-dwa. Potrzebujesz tylko 3 składników. To idealna przekąska do kawy, gdy wpadną niezapowiedzeni goście. Potrzebujesz 20 minut i szybki deser gotowy. Kokosanki z białek sprawdzają się też na różnego rodzaju uroczystościach.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2146
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 383
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 803
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17280
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2146
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 383
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 803
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17280
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę. Cukier dodawaj partiami, cały czas ubijając, aż piana będzie gładka i błyszcząca.
Powoli dodawaj wiórki kokosowe, delikatnie mieszając pianę. Piekarnik nagrzej do 170 stopni. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Kokosanki nakładaj łyżeczką, nadając im formę stożka, ciasteczek czy kulek. Piecz ok. 15-20 minut aż się ładnie zarumienią.