Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często podczas gotowania czy pieczenia zostają białka. Nie musisz ich wyrzucać, kokosanki z białek zrobisz raz-dwa. Potrzebujesz tylko 3 składników. To idealna przekąska do kawy, gdy wpadną niezapowiedzeni goście. Potrzebujesz 20 minut i szybki deser gotowy. Kokosanki z białek sprawdzają się też na różnego rodzaju uroczystościach.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 850
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5826
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9654
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 296
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 850
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5826
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9654
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 296
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę. Cukier dodawaj partiami, cały czas ubijając, aż piana będzie gładka i błyszcząca.
Powoli dodawaj wiórki kokosowe, delikatnie mieszając pianę. Piekarnik nagrzej do 170 stopni. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Kokosanki nakładaj łyżeczką, nadając im formę stożka, ciasteczek czy kulek. Piecz ok. 15-20 minut aż się ładnie zarumienią.