Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często podczas gotowania czy pieczenia zostają białka. Nie musisz ich wyrzucać, kokosanki z białek zrobisz raz-dwa. Potrzebujesz tylko 3 składników. To idealna przekąska do kawy, gdy wpadną niezapowiedzeni goście. Potrzebujesz 20 minut i szybki deser gotowy. Kokosanki z białek sprawdzają się też na różnego rodzaju uroczystościach.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 25
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2259
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 158
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 25
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2259
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 158
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę. Cukier dodawaj partiami, cały czas ubijając, aż piana będzie gładka i błyszcząca.
Powoli dodawaj wiórki kokosowe, delikatnie mieszając pianę. Piekarnik nagrzej do 170 stopni. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Kokosanki nakładaj łyżeczką, nadając im formę stożka, ciasteczek czy kulek. Piecz ok. 15-20 minut aż się ładnie zarumienią.