Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bób w śmietanie z kurczakiem"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 164
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 58
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 87
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 164
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 58
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 87
Składniki
Kiełki sojowe przelej gorącą wodą na sitku, pozostaw, tak, by dobrze ociekły. W tym czasie umyj bób. Fasolkę szparagową oczyść, odetnij końce, opłucz, ew. strączki potnij na mniejsze kawałki. Paprykę przekrój wzdłuż na pół i usuń środek z pestkami.
Filety z kurczaka umyj, mięso wytrzyj do sucha, potnij na niewielkie kawałki. Imbir obierz, zetrzyj na tarce o małych otworach albo zeskrob łyżeczką do herbaty. Chili oczyść z pestek, strączek pokrój na kawałeczki. Czosnek obierz, grubo posiekaj.
Na dużej patelni mocno rozgrzej oliwę. Zrumień na niej kawałeczki kurczaka. Dodaj imbir, chili oraz czosnek. Mieszając, smaż dalej, aż przyprawy zaczną intensywnie pachnieć. Wtedy dołóż paprykę, bób oraz fasolkę szparagową. Całość podlej bulionem. Zmniejsz płomień i duś ok. 15 minut.
Pod koniec duszenia dolej śmietanę. Potrawę przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Gotowe danie posyp kiełkami sojowymi. Podawaj z ryżem ugotowanym na sypko.
ok. 30 minut. 1 porcja 750 kcal.Źródło: Tina