Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Brukselka z wędzonką"
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 470
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1566
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 117
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 202
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 470
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1566
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 117
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 202
Składniki
Do mąki przesianej na stolnicę wybijamy jajko. Dodajemy masło, szczyptę soli i 2 łyżki zimnej wody. Zagniatamy gładkie ciasto i odkładamy w chłodne miejsce na 40 minut, by odpoczęło.
Brukselkę gotujemy w osolonej wodzie 8 minut. Odcedzamy. Wędlinę kroimy w kosteczkę.
Z masła, mąki i mleka robimy jasną zasmażkę. Solimy, doprawiamy pieprzem i gałką muszkatołową, gotujemy 5 minut. Zestawiamy z ognia. Mieszamy z wędliną, brukselką i połową żółtego sera.
Ciasto wałkujemy na cienki płat i wylepiamy nim natłuszczoną i wysypaną mąką formę. Na ciasto dajemy farsz. Formę wstawiamy na 40 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C. 10 minut przed końcem pieczenia posypujemy danie pozostałym serem i dopiekamy.Źródło: Rewia