Do góry

Desery Przepis na:

Budyn czekoladowy,domowy,bez konserwantów i aromatów!

Budyn czekoladowy,domowy,bez konserwantów i aromatów!

Autor:

Przepisów i artykułów: 83 Ocena: 335

Dodano:

Odsłon: 217

Pyszny budyn swojskiej roboty!

Składniki

  • 500ml mleka,1 lyzka gorzkiego kakao
  • 50g czekolady gorzkiej,50 g cukru,30g skrobi
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Budyn czekoladowy,domowy,bez konserwantów i aromatów!

Przygotowanie

  1. Do garnka wlewamy mleko 300ml i gotujemy razem z czekolada mieszajac.Do pozostalego mleka dodajemy kakao,skrobie,cukier i mieszamy .Gdy mleko z czekolada sie gotuje wlewamy do niego mleko.Bardzo dobrze i sprawnie mieszajac,na malym ogniu doprowadzic do zagotowania.

  2. Przelac do salaterek i odstawic do ostygniecia.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń