Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Budyń pod kakaową pierzynką"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2812
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2812
Składniki
Ciasto: do miski przesiej mą- kę, dodaj pozostałe , przesiekaj nożem i zagnieć ciasto. 1/3 ciasta uformuj w kulę, owiń folią i włóż do zamrażalnika na 30 min. Pozostałym ciastem wylep dno blaszki o wymiarach 21 x 26 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto gęsto nakłuj widelcem i piecz ok. 20 min w 180 °C.
Kiwi umyj, osusz, cienko obierz. Przekrój wzdłuż na pół. Ułóż na podpieczonym spodzie.
Masa: budyń przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wymieszaj dokładnie. Spróbuj i jeśli trzeba, dosłodź. Gorący budyń równą warstwą wyłóż na kiwi.
Białka ubij na sztywno, stopniowo dosypując cukier, a na końcu mąkę ziemniaczaną. Piankę wyłóż na budyń. Na wierzch zetrzyj schłodzone ciasto. Piecz 50 min w 180 °C.
czas przygotowania 60 min, ilość porcji 12, cena za porcję 1,40 zł
<strong>Przepis przysłała Małgorzata Pankiewicz z Gowina</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie