Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Budyń pod kakaową pierzynką"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 122
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 28
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 122
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 28
Składniki
Ciasto: do miski przesiej mą- kę, dodaj pozostałe , przesiekaj nożem i zagnieć ciasto. 1/3 ciasta uformuj w kulę, owiń folią i włóż do zamrażalnika na 30 min. Pozostałym ciastem wylep dno blaszki o wymiarach 21 x 26 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto gęsto nakłuj widelcem i piecz ok. 20 min w 180 °C.
Kiwi umyj, osusz, cienko obierz. Przekrój wzdłuż na pół. Ułóż na podpieczonym spodzie.
Masa: budyń przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wymieszaj dokładnie. Spróbuj i jeśli trzeba, dosłodź. Gorący budyń równą warstwą wyłóż na kiwi.
Białka ubij na sztywno, stopniowo dosypując cukier, a na końcu mąkę ziemniaczaną. Piankę wyłóż na budyń. Na wierzch zetrzyj schłodzone ciasto. Piecz 50 min w 180 °C.
czas przygotowania 60 min, ilość porcji 12, cena za porcję 1,40 zł
<strong>Przepis przysłała Małgorzata Pankiewicz z Gowina</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie