Do góry

Desery Przepis na:

Budyniowe ciasteczka.

Budyniowe ciasteczka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 702 Ocena: 4497

Dodano:

Odsłon: 6546

Zachciało mi się słodkiego a że piec nie miałam chęci bo źle się czułam, więc zrobiłam taki deser z tego co miałam w domu.

Składniki

  • 60 g margaryny,
  • 2 budynie dowolne,
  • 3 szklanki mleka (można dać śmiało tylko 2 szklanki mleka),
  • 1 puszka masy krówka,
  • 48 sztuk herbatników kakaowych,
  • 0,5 łyżki masła do mleka,
  • 3 łyżki cukru.
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Budyniowe ciasteczka.

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać 1,5 szklanki mleka (jeśli ma być gęsty budyń to jedną szklankę mleka) dodać pół łyżki masła, zagotować.

  2. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony w 1,5 szklanki mleka (lub 1 szklanka mleka, bo mi wyszedł za rzadki odrobinę)budyń z cukrem i ugotować na gęsto.

  3. Do ugotowanego budyniu dodać margarynę

  4. I za pomocą łyżki rozmieszać na gładką masę.

  5. Do blaszki 40 * 12 wyłożonej papierem do pieczenia położyć warstwę ciastek posmarowanych krówką,

  6. Przykryć drugą warstwą ciastek (wychodzi po 12 sztuk).

  7. Na ciastka wyłożyć większą połowę gorącego budyniu.

  8. Na budyń znowu warstwą ciastek z krówką

  9. Na nie ciastka

  10. I wyłożyć resztę budyniu.

  11. Posypać wierzch pokruszonymi ciastkami.

  12. Gdy wystygnie wstawić na całą noc do lodówki. Polecam ten deser jest pyszny i szybki w wykonaniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń