Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zachciało mi się słodkiego a że piec nie miałam chęci bo źle się czułam, więc zrobiłam taki deser z tego co miałam w domu.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 213
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 353
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 213
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 353
Składniki
Do garnka wlać 1,5 szklanki mleka (jeśli ma być gęsty budyń to jedną szklankę mleka) dodać pół łyżki masła, zagotować.
Do gotującego się mleka wlać rozrobiony w 1,5 szklanki mleka (lub 1 szklanka mleka, bo mi wyszedł za rzadki odrobinę)budyń z cukrem i ugotować na gęsto.
Do ugotowanego budyniu dodać margarynę
I za pomocą łyżki rozmieszać na gładką masę.
Do blaszki 40 * 12 wyłożonej papierem do pieczenia położyć warstwę ciastek posmarowanych krówką,
Przykryć drugą warstwą ciastek (wychodzi po 12 sztuk).
Na ciastka wyłożyć większą połowę gorącego budyniu.
Na budyń znowu warstwą ciastek z krówką
Na nie ciastka
I wyłożyć resztę budyniu.
Posypać wierzch pokruszonymi ciastkami.
Gdy wystygnie wstawić na całą noc do lodówki. Polecam ten deser jest pyszny i szybki w wykonaniu.