Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Burger z buraczkami i sałatką"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5350
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34494
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2148
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113812
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5350
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34494
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2148
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113812
Składniki
Buraki ugotuj, ostudź, obierz, zetrzyj na tarce. Z wiśni wyjmij pestki, posiekaj, połącz z burakami, drobno posiekanymi liśćmi mięty, jajkiem i płatkami owsianymi. Przypraw do smaku, dokładnie wymieszaj. Formuj, kulki, spłaszcz, smaż pięć minut na oleju.
Seler naciowy i marchew umyj, osusz. Marchewkę obierz. Warzywa zetrzyj na tarce, przypraw, wymieszaj z jogurtem i drobno porwaną sałatą. Posyp solą i pieprzem, wymieszaj. Bułki włóż na pięć minut do piekarnika nagrzanego do 180°C lub gotuj minutę na parze. Przekrój, ułóż kotlet z buraków, plastry pomidora i surówkę, dekoruj liśćmi roszponki.
Czas: około 40 minut.Źródło: Dobry Tydzień