Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Burgery dla wegetarian"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 27
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3502
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 112
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 839
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 27
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3502
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 112
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 839
Składniki
Burger z pieczarką
Z grzybów usuń nóżki i grilluj, smaż lub piecz tak długo, by były chrupiące lub lekko miękkie. Dodaj sól oraz pieprz. Skrop wodą i poczekaj, aż odparuje. W tym samym czasie połóż na patelni kawałki cukinii. Grilluj je z obu stron po 2 minuty. Do środka każdej pieczarki włóż posiekaną miętę, cukinię i kozi ser.
Napełnione pieczarki smaż przez 3-4 minuty, a posmarowane miękkim masłem bułki podgrzej w piekarniku. Na pieczywo nałóż keczup, musztardę, sałatę, pomidor, plasterki czerwonej cebuli i pieczarkę z warzywami.
Burger z burakiem
Do rozgrzanego na 180 st. C piekarnika włóż zawinięty w folię, nieobrany burak i piecz go przez 1,5 go-dziny. Następnie obierz, pokrój go na półcentymetrowe plastry. Dodaj sól i pieprz. Plasterki upieczonego buraka smaż na oliwie po 2 minuty z każdej strony.
Na tej samej patelni podsmaż garść szpinaku. Dopraw solą oraz pieprzem i lekko skrop wodą. Szpinak powinien pozostać chrupiący i intensywnie zielony.
Na podpieczoną bułkę połóż keczup, musztardę, czerwoną cebulę, dwa plastry buraka, kawałek fety, pomidor oraz szpinak.
* restaurator, właściciel Burger Kitchen, gotuje w Dzień Dobry TVN, www.tomekwozniak.pl.Źródło: Olivia