Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tłum. "Cheri Cheri Lady Życie jest oddaniem Zawsze jest tak jak za pierwszym razem Pozwól mi wziąć jego część" proste, niezawodne, jak w piosence
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1312
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 249
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 42
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 37
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1312
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 249
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 42
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 37
Składniki
Całość (oprócz owoców) dokładnie wymieszać, nie ubijać. Masa powinna być gęsta i jednolita. Jabłka pokroić w niewielkie cząstki, nie słodzić.
Wykładać na małej blaszce (wymiary 30x10cm) warstwami: ciasto -jabłka -ciasto -wiśnie -ciasto -reszta owoców.
Piec w nagrzanym piekarniku w ok. 180 stopniach przez 45 min.
Wierzch ciasta powinien być zarumieniony, zaś samo ciasto lekko wilgotne. Doskonale smakuje jeszcze ciepłe z kubkiem mleka. Smacznego, czy jakby powiedzieli członkowie Modern Talking - GUTEN APPETIT.