Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chrupiący karp Mamy Leokadii"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 110
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 571
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 110
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 571
Składniki
Karpia opłucz, pokrój na dzwonka. Oprósz solą. Skrop sokiem z cytryny. Każdą porcję oprósz mąką, zanurz w roztrzepanych jajkach. Oprósz tartą bułką.
Rozgrzej olej z łyżką masła i usmaż karpia na złoto. Następnie włóż do naczynia żaroodpornego i zapiecz ok. 10 min w 150°C. Podaj z pokrojoną cytryną.Źródło: Świat kobiety