Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chrupiący karp Mamy Leokadii"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 136
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3807
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 246
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 223
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 136
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3807
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 246
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 223
Składniki
Karpia opłucz, pokrój na dzwonka. Oprósz solą. Skrop sokiem z cytryny. Każdą porcję oprósz mąką, zanurz w roztrzepanych jajkach. Oprósz tartą bułką.
Rozgrzej olej z łyżką masła i usmaż karpia na złoto. Następnie włóż do naczynia żaroodpornego i zapiecz ok. 10 min w 150°C. Podaj z pokrojoną cytryną.Źródło: Świat kobiety