Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chrupiący karp Mamy Leokadii"
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7986
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 269
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 104
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2162
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 671
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7986
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 269
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 104
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2162
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 671
Składniki
Karpia opłucz, pokrój na dzwonka. Oprósz solą. Skrop sokiem z cytryny. Każdą porcję oprósz mąką, zanurz w roztrzepanych jajkach. Oprósz tartą bułką.
Rozgrzej olej z łyżką masła i usmaż karpia na złoto. Następnie włóż do naczynia żaroodpornego i zapiecz ok. 10 min w 150°C. Podaj z pokrojoną cytryną.Źródło: Świat kobiety