Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karnawał trwa więc możemy pozwolić sobie na więcej kalorii. Chrust nie tylko w Tłusty Czwartek...każda chwila jest dobra by cieszyć się jego smakiem:) Szybko się robi bez tłuczenia czy ubijania ciasta,wyrósł pięknie jest chrupiący i pulchny.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24793
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 80
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24793
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 80
Składniki
Z mąki,żółtek,octu,śmietany i pr.do pieczenia zarobić ciasto. Zostawić na 1/2 godz.by odpoczęło. Po tym czasie ciasto podzielić na kawałki i wałkować bardzo cieniutko. Pokroić w paski a potem na 7-8cm kawałki ze skosa. Naciąć przez środek i przeciągnąć ciasto.Układać na stolnicy. Tłuszcz rozgrzać i smażyć faworki,odsączać z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym,a po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego życzę!