Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, chrupiące i aromatyczne ciasteczka korzenne. Długo zachowują świeżość,przechowując je w metalowym pudełku.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 218
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 218
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Składniki
Masło roztopić i wystudzić. Wlać do miski, dodać cukier, mleko, jajko i wszystko dokładnie zmiksować. Następnie dodać mąkę, sól, proszek, sodę oraz przyprawę do piernika. Wszystko dokładnie wymieszać i zagnieść ciasto. Małą łyżeczką nabieramy ciasto, formujemy kulki, lekko spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 10 -12 minut w temperaturze 190 st. Przechowujemy w metalowym lub szklanym pudełku.