Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, chrupiące i aromatyczne ciasteczka korzenne. Długo zachowują świeżość,przechowując je w metalowym pudełku.
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 17
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 48
Przepis dnia
Chcesz zaskoczyć rodzinkę przy najbliższym obiedzie...Nie masz ochoty znowu j...
Odsłon: 20944
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 17
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 48
Przepis dnia
Chcesz zaskoczyć rodzinkę przy najbliższym obiedzie...Nie masz ochoty znowu j...
Odsłon: 20944
Składniki
Masło roztopić i wystudzić. Wlać do miski, dodać cukier, mleko, jajko i wszystko dokładnie zmiksować. Następnie dodać mąkę, sól, proszek, sodę oraz przyprawę do piernika. Wszystko dokładnie wymieszać i zagnieść ciasto. Małą łyżeczką nabieramy ciasto, formujemy kulki, lekko spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 10 -12 minut w temperaturze 190 st. Przechowujemy w metalowym lub szklanym pudełku.