Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kochani jeszcze zdążycie jutro upiec pyszne kruche ciasteczka na świąteczny stół. Ciasteczka wyszły pyszne, maślane rozpływające się w ustach
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 10519
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 325
Ta wersja makaronu, to jest trochę cięższa niż poprzednia, ale jeśli chodzi o...
Odsłon: 142
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 4197
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 10519
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 325
Ta wersja makaronu, to jest trochę cięższa niż poprzednia, ale jeśli chodzi o...
Odsłon: 142
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 4197
Składniki
.Masło z cukrem pudrem ucieramy na jednolitą puszystą masę, dodajemy po żółtka , jajko i armat waniliowy, Pod koniec dodajemy mąkę. 2.Ciasto schładzamy w lodówce 12 godzin. Po wyjęciu z lodówki ciasto rozwałkowujemy na grubość 5mm następnie wycinamy dowolne kształty ciasteczek. 3. Ciasteczka pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 stopni około 12 minut 4. Lukier. Do miski wlewamy białka, dodajemy cukier puder. Ucieramy na wolnych obrotach około 1 minut pod koniec ucierania dodajemy sok z cytryny. Mieszamy W zależności jaki chcemy uzyskać kolor lukru dodajemy barwnik np. czerwony. 5. Ciasteczka dekorujemy lukrem według uznania.