Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 22540
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 398
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 214
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 145
Polecam.
Odsłon: 166
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 22540
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 398
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 214
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 145
Polecam.
Odsłon: 166
Składniki
Mąkę siejemy mieszamy z margaryną, cukrem i śmietaną. Zagniatamy ręcznie. Formujemy kulę, którą owinęłam w folię i umieściłam w zamrażalniku na 2 godziny. Po tym czasie ciasto umieszczamy na podsypanym maka blacie. Rozwałkowałam i wykrawałam szklanką kółka. Nakładałam dżem i formowałam ciacha tak jak widać na zdjęciu.
Piekłam w 180* aż się zarumieniły z termoobiegiem.