Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka wypiekane 2 razy (w stylu włoskich Cantuccini). Połączenie migdałów, suszonych moreli i skórki pomarańczowej jest genialne.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2288
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4375
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1301
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 278
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2288
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4375
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1301
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 278
Składniki
Migdały kroimy na kawałki - wystarczy na pół, lub na 3 części. Suszone morele kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki mieszamy i zagniatamy. Z ciasta robimy 3 wałki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 15 minut w 200 stopniach. Wyciągamy blachę i jeszcze ciepłe, podpieczone ciasto kroimy po skosie na plasterki. Teraz ciasteczka dosuszamy jeszcze ok 10 minut w 180 stopniach.Trzeba pilnować, bo moje troszkę za bardzo się przypiekły. Zostawiamy do wystudzenia.
Ciasteczka powinny być suche w środku - są kruche, chrupiące, dość twarde. W zamkniętym pudełku mogą być przechowywane do 2 tygodni, ale jest to raczej niemożliwe, ponieważ są przepyszne i od razu znikają :)