Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne i niezwykle łatwe w przygotowaniu ciasteczka z siemienia lnianego. Jeśli do tej pory nie używałeś w kuchni tych nasion, koniecznie wypróbuj naszą propozycję. Dlaczego warto? Dlatego, że siemię lniane doskonale wpływa na nasz układ pokarmowy, kondycję włosów i skóry.
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 165
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 385
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 436
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 165
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 385
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 436
Składniki
Do jednej miski wsyp siemię lniane i cukier kokosowy, szczyptę soli, cynamonu i imbiru. Całość dokładnie wymieszaj.
Olej kokosowy roztop w mikrofalówce lub garnuszku, przelej do miski z suchymi składnikami. Dodaj wodę i wszystko zamieszaj do połączenia się składników.
Z powstałej masy, zwilżonymi dłońmi formuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Wykładaj je w odstępach na blaszkę z papierem do pieczenia. Następnie płaskim dnem szklanki spłaszcz każdą kulkę.
Piecz w 160 stopniach Celsjusza przez 10-12 minut do zarumienienia. Gotowe przekładaj na kratkę do pieczenia i pozostaw do całkowitego wystygnięcia.