Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem, jak to było u Was, ale w moim mieście dzisiaj przez kilka chwil padał drobny śnieg, który od razu skojarzył mi się z przesiewaniem śnieżnobiałego cukru pudru przez sito. Stąd pomysł na poranny wypiek: kwadraty z ciasta francuskiego z soczystymi połówkami brzoskwiń, bielone cukrem. Czy Wam także przypominają oczy kota Garfield'a z kreskówki?
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Ciasto wyjąć z opakowania, rozwinąć z papierem na blacie, każdy płat przeciąć wzdłuż na pół. Na jednej części położyć w równych odstępach 3 połówki brzoskwiń, nakryć drugim płatem i rozciąć w poprzek na 3 części, by powstały kwadratowe ciastka.
Boki ciasta zawinąć dowolnie w falbankę; można ją docisnąć widelcem. Zrobić delikatne nacięcia od góry, by widać było fragment brzoskwiń i ciasto się otworzyło lekko podczas pieczenia.
Smarować z wierzchu rozkłóconym jajkiem i zapiekać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia 18 - 20 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza. Po wystygnięciu obficie posypać przesianym cukrem pudrem.