Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wychodzi 89 pysznych ciasteczek. Pyszne! Dobre na szkolną przekąskę! Na imprezkę karnwałową w sam raz!
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 45
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1782
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 305
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 408
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 547
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 45
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1782
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 305
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 408
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 547
Składniki
Ciasto: Z mąki, margaryny, żółtek, cukru i proszku zagniatamy ciasto. Robimy kulę dajemy do woreczka i wkładamy na 30 minut do lodówki. Beza: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem pudrem. Ciasto rozwałkowujemy na grubość 3-4 milimetrów. Wykrawamy foremkami ciasteczka. Układamy na blasze wysmarowanej tłuszczem. Na każde ciastko dajemy troszkę piany i posypujemy orzechami. Pieczemy 15-20 minut w 180 stopniach. Gotowe można sklejać marmoladą lub pozostawić bez żadnej masy.