Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z wiśniami i dwoma ciemnymi biszkoptami. Ciasto tortowe ,przełożone kremem czekoladowym i jogurtowym. Przepis przerobiony z Tortu szwarcwaldzkiego w mojej wersji. Ciasto wyszło pyszne, imprezowe.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 905
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 116
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 905
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 116
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Składniki
biszkopt- Białka ubić ze szczyptą soli, potem stopniowo dodawanym cukrem. Dodawać po żółtku i dalej ubijać. Przesiać mąkę, kakao , proszek. Lekko mieszać, dolewając też olej.Przelać do blaszki 30x40, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec biszkopt w 175* 25-30 min. Drugi biszkopt upiec taki sam.
Biszkopt włożyć do tej samej blaszki, lecz wyżej z zabezpieczonym papierem. Troszkę nasączyć sokiem z wiśni, rozsmarować powidła a na nich rozsypać odsączone wiśnie.
krem czekoladowy-Wcześniej rozpuścić nad parą w śmietance, połamane czekolady.Ostudzić i schłodzić przynajmniej z godz. w lodówce. Można i całą noc. Żelatynę rozpuścić w gorącej, przegotowanej wodzie. Ostudzić do letniego. Czekoladową śmietankę ubić z pudrem i fixem. Następnie dodać porcjami serek i ubić. Na koniec dolewać letniej żelatyny i krótko zmiksować. Wyłożyć na biszkopt w blaszce i rozsmarować.
Przykryć drugim biszkoptem i nasączyć sokiem z wiśni.
krem jogurtowy- Żelatynę rozpuścić w gorącej, przegotowanej wodzie. Ostudzić do letniego. Śmietankę ubić z pudrem i fixem. Porcjami dodawać jogurt i ubijać. Na koniec dolewać letniej żelatyny i krótko zmiksować. Wyłożyć na biszkopt w blaszce i rozsmarować.
Na górę rozsypać płatki czekoladowe, jak i cukrowe dekoracje. Ciasto schłodzić w lodówce.