Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto mocno czekoladowe z dodatkiem banana.Smaczne i przyjemne uzupełnienie magnezu :) Ciasto robiłam w małej formie (17cm) i na taką podaję ilość składników.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 903
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1836
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6381
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 903
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1836
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6381
Składniki
Oddzielamy białka od żółtek. Przesianą mąkę z proszkiem mieszamy dokładnie z kakao. Czekoladę kroimy na drobniejsze kawałki. Banana kroimy w półplasterki.
Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę a następnie dodajemy żółtka i miksujemy razem.Do masy dodajemy mąkę wymieszaną z kakao i miksujemy chwilkę do połączenia składników. Do ciasta dodajemy pokrojoną czekoladę i półplasterki banana i mieszamy delikatnie łyżką. Ciasto wylewamy do foremki (u mnie 17cm) i pieczemy w temp.180 st ok 30 min. (do suchego patyczka) Po wystudzeniu dowolnie udekorować.Ja posypałam cukrem pudrem,polałam roztopioną czekoladą i dodałam dodatkowo kolorową posypkę. Smacznego:)