Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto czekoladowe ze śliwkami o tej porze roku smakuje najlepiej. Ciasto jest wilgotne, puszyste i mega czekoladowe a śliwki w sezonie są najpyszniejsze. Do przygotowania nie potrzebujesz miksera, wystarczy połączyć ze sobą mokre i suche składniki, ułożyć śliwki i upiec.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 219
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 77
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 110
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 219
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 77
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 110
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i cynamon przesiej do miski. Masło włóż do rondelka, dodaj czekoladę, podgrzewaj do roztopienia, następnie wystudź.
Jajka wymieszaj trzepaczką z cukrem, dodaj mleko i stopioną czekoladę. Wsyp suche składniki i delikatnie wymieszaj łyżką,
Tortownicę silikonową posmaruj cienko olejem i przelej ciasto na wierzch ułóż połówki śliwek skórką do dołu, posyp cynamonem i cukrem. Piec około 45 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 175 st.
Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem. Smacznego.