Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, szybkie, łatwe...
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 214
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 77
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 110
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 214
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 77
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 110
Składniki
Do miski przesiać mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cynamon, kakao - wymieszać
W drugiej misce rozgnieść banany na papkę, dodać jajko, olej, cukier i cukier waniliowy. Dobrze wymieszać do połączenia składników.
Do miski z suchymi produktami dodać mieszankę bananową. Dobrze wymieszać łyżką. Na koniec dodać pokrojoną czekoladę, wymieszać.
Ciasto przełożyć do keksówki, piekarnik nagrzać do 170 st. góra- dół. Piec na najniższym poziomie ok 60 min. do tzw. suchego patyczka.
Po upieczeniu ciasto wystudzić, posypać cukrem pudrem lub polewą czekoladową. Bez dodatków również jest bardzo smaczne. Smacznego życzę:)