Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na najłatwiejsze ciasto drożdżowe na świecie, ponieważ bez wyrabiania! Wystarczy wsypać wieczorem wszystkie składniki do miski i poczekać do rana.
Forma 28 cm x 26 cm
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8082
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1112
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11365
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 430
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8082
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1112
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11365
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 430
Składniki
Do miski wkruszyć drożdże, wsypać szklankę cukru, opakowanie cukru waniliowego, wlać olej. W innej miseczkę roztrzepać jajka. Wlać do głównej miski. Dodać szczyptę soli, wlać mleko i wsypać mąkę (mąkę przesiać). Miskę nakryć ręcznikiem kuchennym i włożyć na noc do lodówki. Następnego dnia wszystko wymieszać łopatką. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Składniki na kruszonkę zmiksować lub zagnieść dłońmi. Gotową kruszonkę włożyć na chwilę do lodówki. Rabarbar (lub inne owoce) pokroić w kostkę. Przełożyć na ciasto, posypać kruszonką. Ciasto włożyć do zimnego piekarnika, ustawić temperaturę na 180ºC i piec do zarumienienia (u mnie trwało to ok. 40 min.)