Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne, korzenne ciasto. Ukryta delikatna starta dynia nadaje ciastu przyjemną wilgotność.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 923
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 923
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Składniki
Dynię ścieramy na małych oczkach tarki i przekładamy na sitko aby odciekł nadmiar płynu. Całe jajka ubijamy z oboma cukrami na pulchną masę, potem małym strumieniem dolewamy olej. Mąkę mieszamy z proszkiem i przyprawami, następnie partiami dodajemy do ubitych jajek. Na koniec dodajemy startą dynię i delikatnie mieszamy łyżką. Pieczemy w 180 C około 60 minut. Blaszka 20 X 28 cm.