Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie do wykonania ciasto a jednocześnie delikatne i owocowe.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 808
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1657
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6189
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8969
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 808
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1657
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6189
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8969
Składniki
Mąkę przesiać , wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka ubić na puszysto z 20 dag cukru. Masę jajeczną wymieszać z mąką z proszkiem do pieczenia, wymieszać.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blachę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec 20 minut lub do suchego patyczka.
Jabłka obrać , zetrzeć na tarce o grubszych otworach dodać 10 g cukru usmażyć. Do usmażonych jabłek dodać galaretkę, wymieszać , wystudzić.
Wystudzone ciasto przekroić na połowę , na jedną wyłożyć jabłka.
Galaretki o smaku cytrynowym rozpuścić w 2 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Jabłka przykryć drugą połową ciasta, ułożyć borówki, zalać tężejącą galaretką.
Schłodzić około 2 godzin , pokroić na porcje.