Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo delikatne i wilgotne ciasto. Robi się je bardzo łatwo. Jeśli mamy ochotę do ciasta możemy dodać też rodzynki albo drobne sezonowe owoce. Będzie wtedy fajniejsze.
Mąkę przesiewamy, mieszamy łyżką albo mikserem na bardzo wolnych obrotach z proszkiem do pieczenia. Dodajemy resztę składników i dalej mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy i pieczemy ok. 50-60 min. Przed wyjęciem robimy próbę patyczka, jeśli po wbiciu w ciasto jest suchy, tzn. że ciasto się upiekło. Dekorujemy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej i posypujemy wiórkami kokosowymi.
Dziś publikuję Bardzo Ważny Przepis – na najprostsze, cienkie naleśniki podst...
Odsłon: 32
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7864
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2140
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30036
Dziś publikuję Bardzo Ważny Przepis – na najprostsze, cienkie naleśniki podst...
Odsłon: 32
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7864
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2140
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30036
Składniki
Mąkę przesiewamy, mieszamy łyżką albo mikserem na bardzo wolnych obrotach z proszkiem do pieczenia. Dodajemy resztę składników i dalej mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy i pieczemy ok. 50-60 min. Przed wyjęciem robimy próbę patyczka, jeśli po wbiciu w ciasto jest suchy, tzn. że ciasto się upiekło. Dekorujemy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej i posypujemy wiórkami kokosowymi.
Przepisy Desery
Desery
Jabłka w biszkopcie
Desery
Lody cappuccino
Desery
Placki z serka waniliowego
Desery
Rurki z kremem
Jabłka w biszkopcie
Wspaniały deser dla wszystkich. Polecam ten przepis.
Odsłon: 133
Lody cappuccino
Aksamitne lody cappuccino, w których znajdziesz chrupiące kawałki czekolady s...
Odsłon: 385