Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowny placek na szczególną okazję.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
Wykonanie biszkoptu: Jajka ubić z cukrem, cukrem waniliowym na puch, dodać resztę składników i delikatnie wymieszać łyżka. Blaszkę o wymiarach 24x25 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Piec w temperaturze 170 stopni przez 20 minut, po upieczeniu placek ostudzić.
Wykonanie: Śmietanę kremówkę (500ml) ubić z dwoma łyżkami cukru pudru. Dwie łyżki żelatyny rozpuścić w ½ szklance gorącej wody i ostudzić. Czekoladę gorzką zetrzeć na tarce o grubych oczkach, połączyć z ubitą śmietaną, wlać żelatynę i delikatnie wymieszać. Masę wylać na biszkopt, wstawić do lodówki do stężenia. Następnie drugą śmietankę również ubić z dwoma łyżkami cukru pudru, dodać 8 łyżek kawy cappuccino, rozpuszczoną żelatynę, lekko wymieszać i wylać na ściętą pierwszą masę. Czekoladę mleczną zetrzeć na tarce i posypać placek, po czym ponownie wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. SMACZNEGO!