Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, rozpływające się w ustach. .. Kawałek nieba na talerzu :-)
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 947
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 348
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 150
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2687
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 947
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 348
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 150
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2687
Składniki
Białe czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej i ostudzić. 200ml dobrze schłodzonej śmietanki ubić na sztywno, dodać mascarpone i miksować na wolnych obrotach powolutku dodając ostudzoną białą czekoladę. Wsypać Kangusy i wymieszać łyżką.
W kąpieli wodnej roztopić czekolady mleczne i ostudzić. Resztę śmietanki ubić na sztywno, dodać do ostudzonej czekolady i wymieszać aż składniki się połączą.
Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć herbatniki, jeden obok drugiego. Wlać jasną masę i wyrównać. Wyłożyć kolejną warstwę herbatników. Wylać masę ciemną. Wierzch posypać garścią Kangusów. Wstawić do lodówki na min 4 godziny. Smacznego!
Podane składniki dobrane są do tortownicy 21-25cm. Przy większej blaszce należy zwiększyć porcje składników.