Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, efektowne i bardzo smaczne - tak najkrócej można opisać ciasto królewicz. Z jego przygotowaniem powinni poradzić sobie nawet początkujący kucharze, którzy niezbyt często bawią się w cukierników.
Froma 20x30 cm
Przygotuj ciasto miodowe. Wszystkie składniki połącz dokładnie, energicznie zagniatając. Gotowe ciasto podziel na trzy części. Każdą z nich rozwałkuj, umieść w takiej formie o wymiarach 20x30 cm, a następnie piecz przez 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza bez termoobiegu.
Teraz czas na przygotowanie masy budyniowej. Zrób budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu tylko użyj 100 ml mniej mleka. Cały czas podczas gotowania mieszaj, aby nie powstały grudki. Odstaw do wystudzenia.
Ubij masło na puszystą masę, dodając pod koniec cukier puder i cukier z wanilią. Na koniec dodawaj przestudzony budyń, łyżka po łyżce, cały czas miksując. Ważne, aby składniki miały taką samą temperaturę.
Przejdź teraz do składania ciasta. Wyłóż pierwszy blat ciasta, na nim rozsmaruj pierwszą część masy budyniowej. Ułóż kolejny, ponownie wyłóż budyń, a na to ostatni blat ciasta miodowego. Możesz udekorować całość polewą czekoladową.
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 66
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 63
Sprawdzony przepis na pyszny schab. U mnie w towarzystwie ryżu i ogórka kiszo...
Odsłon: 60
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 66
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 63
Sprawdzony przepis na pyszny schab. U mnie w towarzystwie ryżu i ogórka kiszo...
Odsłon: 60
Składniki
Przygotuj ciasto miodowe. Wszystkie składniki połącz dokładnie, energicznie zagniatając. Gotowe ciasto podziel na trzy części. Każdą z nich rozwałkuj, umieść w takiej formie o wymiarach 20x30 cm, a następnie piecz przez 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza bez termoobiegu.
Teraz czas na przygotowanie masy budyniowej. Zrób budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu tylko użyj 100 ml mniej mleka. Cały czas podczas gotowania mieszaj, aby nie powstały grudki. Odstaw do wystudzenia.
Ubij masło na puszystą masę, dodając pod koniec cukier puder i cukier z wanilią. Na koniec dodawaj przestudzony budyń, łyżka po łyżce, cały czas miksując. Ważne, aby składniki miały taką samą temperaturę.
Przejdź teraz do składania ciasta. Wyłóż pierwszy blat ciasta, na nim rozsmaruj pierwszą część masy budyniowej. Ułóż kolejny, ponownie wyłóż budyń, a na to ostatni blat ciasta miodowego. Możesz udekorować całość polewą czekoladową.
Przepisy Desery
Desery
Tarta z agrestem
Desery
Serniczki pomarańczowe z galaretką i bitą śmietaną
Desery
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Desery
deser z domową granolą
Tarta z agrestem
Delikatny smaczny deserek.
Odsłon: 45
Serniczki pomarańczowe z galaretką i bitą śmietaną
Uwielbiam deserki w pucharkach, bo pięknie się prezentują, są szybkie w przyg...
Odsłon: 208