Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto marchewkowe

Ciasto marchewkowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 2392

Dodano:

Odsłon: 7105

pyszne i niezwykle smaczne, doskonałe do kawy :)

Składniki

  • 5 jajek
  • 1,5 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka sody
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie przyprawy do ciasta marchewkowego
  • 1 szklanka oleju
  • 2 szklanki mąki
  • 2 szklanki startej marchewki
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka ubić z cukrem, sodą, proszkiem do pieczenia i przyprawą. Ubijać aż cukier się ładnie rozpuści.

    Nie przerywając ubijania dodać olej, a na koniec mąkę.

    Potem dodać startą na tarce na małych oczkach marchew i wymieszać.

  2. Przelać do farmy do pieczenia. U mnie wyszło 2: keksówka i tortownica.

  3. piec w temperaturze 180 st przez około 50 minut do suchego patyczka.

  4. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem, ale nie jest to koniecznie i bez tego jest pyszne :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń