Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, proste i nieskomplikowane w przygotowaniu ciasto marchewkowe. Dodatek marchewki sprawia że ciasto jest wilgotne i bardzo smaczne a jeszcze ta polewa z serka to już niebo w gębie.
tarka, tortownica, mikser, rondelek, papier do pieczenia,
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32782
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7789
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32782
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7789
Składniki
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Jajka ubijamy mikserem z cukrem, cały czas ubijając cienkim strumieniem wlewamy olej. Przesiewamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli. Po wymieszaniu dodajemy startą marchewkę oraz posiekane orzechy włoskie( gdyby marchewka miała za dużo soku, należy ją co nieco odcisnąć). Całość mieszamy do połączenia składników. Przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 26 cm. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 45- 50 minut. (najlepiej do suchego patyczka). Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto smarujemy polewą z serka topionego lub posypujemy cukrem pudrem. Polewa; Masło wkładamy do rondelka i rozpuszczamy na małym ogniu razem z serkiem topionym kremowym , następnie miksujemy powstałą masę z cukrem pudrem.
Ciasto gotowe do podania.