Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, aromatyczne i zdrowe ciasto. Jest doskonałym dodatkiem do kawy oraz dobrym sposobem na to, aby przekonać nasze dzieci do jedzenia marchewki.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 785
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 131
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 785
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 131
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę i dodajemy do niej cukier trzcinowy, sodę oczyszczoną, cynamon, wlewamy olej i wbijamy jajka. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy
Następnie ucieramy marchewkę na drobnych oczkach i dodajemy ją do ciasta razem z płatkami migdałów i rodzynkami. Jeszcze raz wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto jest wodniste i dość rzadkie.
Tak powstałą masę wlewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego na 190 stopni C piekarnika - pieczemy 60 min.
Kiedy ciasto już ostygnie, posypujemy je cukrem pudrem i posypujemy płatkami migdałów. Smacznego!