Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, aromatyczne i zdrowe ciasto. Jest doskonałym dodatkiem do kawy oraz dobrym sposobem na to, aby przekonać nasze dzieci do jedzenia marchewki.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 132
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 132
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę i dodajemy do niej cukier trzcinowy, sodę oczyszczoną, cynamon, wlewamy olej i wbijamy jajka. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy
Następnie ucieramy marchewkę na drobnych oczkach i dodajemy ją do ciasta razem z płatkami migdałów i rodzynkami. Jeszcze raz wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto jest wodniste i dość rzadkie.
Tak powstałą masę wlewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego na 190 stopni C piekarnika - pieczemy 60 min.
Kiedy ciasto już ostygnie, posypujemy je cukrem pudrem i posypujemy płatkami migdałów. Smacznego!