Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiadomo.. z kazdym ciastem trzeba uwazac.. ale tego mozna zjesc kawalek bez skutkow ubocznych widocznych na biodrach :) zawiera tez sporo blonnika.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
wszystkie skladniki (oprocz kakao) mieszamy az do uzyskania gladkiego ciasta.
polowe masy odlewamy i dodajemy kakao
na wysmarowana olejem i wysypana maka blachę wylewamy polowe białej masy, na to polowe ciemnej i jeszcze raz bielej i ciemnej po czym robimy wykałaczka "zyg-zaki" aby stworzyć efekt marmurka.
pieczemy w temp 180c przez ok 40-50 minut ale nalezy sprawdzac patyczkiem co 10 min.
ciasto mozna polukrowac gdyz nie jest zbyt slodkie, mozna tez nasaczyc kawa lub w wersji mniej light polac czekolada :)