Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Być może, gdzie indziej są ziemie piękniejsze...lecz sercu jest droższa piosenka nad Wisłą i piasek Mazowsza... Babcia takie ciasto robiła.
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 113
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1315
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 766
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 113
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1315
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 766
Składniki
Masło rozpuścić w rondelku na wolnym ogniu. Dodać cukier i miód. Mieszać i podgrzewać aż cukier się rozpuści. Do przestudzonego masła dodać mąkę wymieszaną z sodą i jajka. Wyrobić ciasto. Podzielić na 4 części. Każdą część rozwałkować do kształtu foremki i upiec placki. Pieczenie 180 stopni - ok 10 -12 min. Ugotować kaszę na mleku. Utrzeć masło i stopniowo dodawać cukier i ugotowaną, wystudzoną kaszkę. Dodać jeszcze spirytus, sok z cytryny i dobrze wymieszać. Poskładać ciasto - place, krem, placek, powidła - jeśli potrzeba, to zagrzać, żeby się lepiej smarowały, placek, krem, placek. Wierzch polać polewą czekoladową - masło rozpuścić w rondelku z dodatkiem cukru, wody i kakao. Udekorować wg uznania. Smacznego.