Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto miodowe w dwóch kolorach, przełożone masą i marmoladą połączoną z konfiturą z czarnej porzeczki jest wyśmienite.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2795
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2795
Składniki
Ciasto Mąkę wymieszać z sodą, przesiać, podzielić na 2 części. Jedną część wymieszać z przesianym kakao. Miód rozpuścić, ostudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem i musem z dyni na puszystą masę. Następnie ucierając połączyć z jajkami, śmietaną i płynnym miodem.
Połowę masy połączyć z mąką bez kakao. Zagnieść ciasto, podzielić na 2 części. Rozwałkować, włożyć na 2 duże blaszki wyłożone pergaminem i upiec na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Resztę masy dyniowej połączyć z mąką z kakao, zagnieść ciasto, podzielić na 2 części i upiec 2 ciemne blaty.
Masa z kaszy manny Na mleku ugotować kaszę mannę, przykryć folią i ostudzić. Tłuszcz z cukrem pudrem utrzeć na puszystą masę, dodając stopniowo zimną kaszę. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny, aromatem i opcjonalnie spirytusem.
Poncz Przegotowaną wodę wymieszać z miodem i sokiem z cytryny, skropić upieczone, wszystkie 4 placki. Polewa czekoladowa Masło włożyć do garnuszka, dodać kakao, cukier i mleko, zagotować. Zdjąć z ognia, połączyć z połamaną czekoladą.Lukier biały Cukier puder utrzeć z sokiem z cytryny na gładki lukier. Marmoladę wymieszać z konfiturą porzeczkową. Przekładać placki w następujący sposób. Ciemne ciasto, połowa kremu.
Jasne ciasto , marmolada, jasne ciasto, pozostały krem i ciemne ciasto. Obciążyć, odłożyć na kilka godzin. Następnie oblać polewą czekoladową i lukrem.