Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto miodowe z twarogiem"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 213
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 76
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 110
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 213
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 76
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 110
Składniki
Miód, margarynę, cukier i mleko zagotuj. Ostudź. Mąkę przesiej, dodaj sodę, jajka i stopniowo masę miodową, zagnieć. Chłodź 30 min. Ciasto podziel na trzy części, rozwałkuj. Ułóż w blaszkach (25x30 cm). Piecz 15 min w 180°C.
Masa: twaróg zmiel. Margarynę stop, dodaj twaróg i cukier, zagotuj. Mleko, budyń i mąkę ziemniaczaną rozrób. Dodaj do masy serowej, wrzuć bakalie, dodaj żółtko. Mieszając, gotuj 4-5 min.
Ciepłą masą przełóż placki. Ciasto najlepiej smakuje na następny dzień, gdy skruszeje.
<strong>Przepis przysłała Izabela Boguś z Brzostówka</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie