Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z galaretką i malinami
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 34
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1437
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 290
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3225
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 342
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 34
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1437
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 290
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3225
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 342
Składniki
4 jajka ubijam z cukrem dodaję mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao i zapach pomarańczowy i łącze całość .Gotowe ciasto biszkoptowe wlewam do tortownicy 26 cm i piekę na środkowej półce bez termo obiegu ok 25 minut w 200 stopniach .upieczony biszkopt odstawiam do ostygnięcia ,
Galaretki rozpuszczam w 3 szkl wątku i odstawiam do ostygnięcia i lekkiego sterczenia ,u mnie galaretki przezroczyste ale można użyć innych
Na masę ;ubijam śmietanę 30 i serkiem mascarpone i cukrem pudrem aż powstanie gęsta masa .Ostudzony biszkopt dzielę na 2 blaty i przekładam masa polowa w środek a reszta na wierzch ,następnie układam maliny i zalewam tężejąca galaretka i odstawiam najlepiej na noc do lodówki by wszystko stężało życzę smacznego