Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z galaretką i malinami
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31035
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3685
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5716
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31035
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3685
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5716
Składniki
4 jajka ubijam z cukrem dodaję mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao i zapach pomarańczowy i łącze całość .Gotowe ciasto biszkoptowe wlewam do tortownicy 26 cm i piekę na środkowej półce bez termo obiegu ok 25 minut w 200 stopniach .upieczony biszkopt odstawiam do ostygnięcia ,
Galaretki rozpuszczam w 3 szkl wątku i odstawiam do ostygnięcia i lekkiego sterczenia ,u mnie galaretki przezroczyste ale można użyć innych
Na masę ;ubijam śmietanę 30 i serkiem mascarpone i cukrem pudrem aż powstanie gęsta masa .Ostudzony biszkopt dzielę na 2 blaty i przekładam masa polowa w środek a reszta na wierzch ,następnie układam maliny i zalewam tężejąca galaretka i odstawiam najlepiej na noc do lodówki by wszystko stężało życzę smacznego