Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka propozycja na słodki deser bez pieczenia. Wyśmienite ciasto na kruchym ciasteczkowym spodzie z bananami, delikatnym kremem z serka mascarpone i śmietanki oraz z pyszną dekoracją z czekolady i karmelu. Doskonale sprawdzi się w letnie, upalne popołudnia.
Forma na tartę o średnicy 24-26 cm
Ciasteczka pełnoziarniste mielimy w blenderze, dodajemy rozpuszczone masło. Składniki mieszamy i wykładamy nimi spód i brzegi formy. Równamy powierzchnię. Formę wstawiamy do lodówki do schłodzenia.
Do miski wlewamy śmietankę kremówkę i ubijamy na puch. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i miksujemy do połączenia składników.
Do oddzielnej miski przekładamy serek mascarpone, dodajemy ubitą śmietankę. Składniki mieszamy łyżką.
Banany obieramy ze skórki i kroimy w plasterki o grubości około 5 mm.
Z lodówki wyciągamy spód ciasta, na spodzie układamy pokrojone banany. Warstwę z bananów przykrywamy kremem na bazie śmietanki i serka mascarpone. Ciasto dekorujemy wiórkami czekoladowymi i sosem karmelowym, Ciasto schładzamy w lodówce przez minimum 2 godziny przed podaniem.
Bardzo proste w wykonaniu ,delikatne w smaku ,idealne do kawy i herbaty.
Odsłon: 104385
Szybki,lekki,bez pieczenia,dla miłośników bananów w sam raz!
Odsłon: 18697
Danie obiadowe na piątek czyli naleśniki ze szpinakiem, cukinią, serem i fetą...
Odsłon: 173
Dziś kolejna propozycja obiadowa i to taka na szybko. A są to polędwiczki wie...
Odsłon: 134
Pyszne ogórki z kurkumą do słoików przepis na 4 słoiki
Odsłon: 2239
Danie obiadowe na piątek czyli naleśniki ze szpinakiem, cukinią, serem i fetą...
Odsłon: 173
Dziś kolejna propozycja obiadowa i to taka na szybko. A są to polędwiczki wie...
Odsłon: 134
Pyszne ogórki z kurkumą do słoików przepis na 4 słoiki
Odsłon: 2239
Składniki
Ciasteczka pełnoziarniste mielimy w blenderze, dodajemy rozpuszczone masło. Składniki mieszamy i wykładamy nimi spód i brzegi formy. Równamy powierzchnię. Formę wstawiamy do lodówki do schłodzenia.
Do miski wlewamy śmietankę kremówkę i ubijamy na puch. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i miksujemy do połączenia składników.
Do oddzielnej miski przekładamy serek mascarpone, dodajemy ubitą śmietankę. Składniki mieszamy łyżką.
Banany obieramy ze skórki i kroimy w plasterki o grubości około 5 mm.
Z lodówki wyciągamy spód ciasta, na spodzie układamy pokrojone banany. Warstwę z bananów przykrywamy kremem na bazie śmietanki i serka mascarpone. Ciasto dekorujemy wiórkami czekoladowymi i sosem karmelowym, Ciasto schładzamy w lodówce przez minimum 2 godziny przed podaniem.
Przepisy Desery
Desery
Mój mocno bakaliowy keks
Desery
Krucha szarlotka
Desery
Bułeczki z malinami, imbirem i kardamonem
Desery
Rolada marengowa z bitą śmietaną jagodami i porzeczkami
Mój mocno bakaliowy keks
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 77
Krucha szarlotka
Szybka i krucha szarlotka, każdy może ją upiec.
Odsłon: 208