Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto orzechowe z polewą"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 506
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1359
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 90
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 377
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 506
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1359
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 90
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 377
Składniki
Połam i rozkrusz 20 dag orzechów włoskich. Utrzyj je z margaryną, cukrem i szczyptą soli. W trakcie tej czynności dodawaj po jednym jajku. Masę połącz z przesianą przez sito mąką i proszkiem do pieczenia. Dolej mleko i zapach migdałowy.
Całość wymieszaj, po czym wyłóż ciasto do natłuszczonej, posypanej mąką formy. Piecz 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 175°C.
Gotową polewę wstaw do kąpieli wodnej, by się rozpuściła. Posmaruj nią ciasto i udekoruj resztą orzechów.Źródło: Kurier TV