Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i bardzo smaczne ciasto.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2751
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1276
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 732
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 80
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2751
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1276
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 732
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 80
Składniki
Blaszka 22 X 10 cm, wysmarowana tłuszczem i wysypana bułką. Orzechy dobrze posiekać. Mąkę wymieszać z proszkiem i solą. Czekoladę rozpuścić z łyżką wody. Trochę przestudzić. Masło utrzeć z cukrem doda czekoladę, dobrze wymieszać na gładką masę. Ucierając dodawać po jednym jajku i porcjami mąkę. Na koniec dodać orzechy, wymieszać. Ciasto przelać do formy. Piec w 180 C około 50 minut.