Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 182
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 63
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 91
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 182
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 63
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 91
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem 3/4 szklanki cukru. Ciągle ubijając dodawać po jednym żółtku. Mąkę, mak, proszek do pieczenia wymieszać razem i połączyć z pianą. Najlepiej użyć szpatułki. Ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem tortownicy. Pieczenie - 200 stopni - 20 min. Wystudzić ciasto. 1/2 litra mleka zagotować z masłem i cukrem. Gotujące się mleko zalać mlekiem - 1/2 szklanki - z wymieszaną mąką pszenną i ziemniaczaną. Mieszać i chwile pogotować, aż masa zgęstnieje. Masę mleczną wylać na ciasto. Może być gorąca. Na wierzchu poukładać herbatniki. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem masła i mleka. Ciepłą czekoladę wylać na herbatniki tworząc esy floresy. Schłodzić. Smacznego