Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto ponczowe z polewą lukrową"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 778
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 912
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 123
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2806
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 778
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 912
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 123
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2806
Składniki
Formę o średnicy 26 cm natłuść i wysyp grubą mąką. Ubij jajka z cukrem i wmieszaj przesianą mąkę. Wlej ciasto do formy i piecz 40 min w 180°C.
Zagotuj 100 ml wody z cukrem. Dopraw ponczem, zafarbuj barwnikiem spożywczym i poczekaj, aż wystygnie. Korpus przekrój poziomo na trzy części. Jedną część włóż do czystej formy i posmaruj marmoladą. Nałóż drugą część i zalej ponczem. Przykryj ostatnią częścią posmarowanego korpusu, marmoladą w dół.
Wstaw ciasto na noc do lodówki. Następnie posmaruj marmoladą i lukrem z wymieszanego z gorącą wodą cukru pudru i soku z cytryny.Źródło: TV14