Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 576 Ocena: 8428
Dodano: 28.07.2018
Odsłon: 1546
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
ciasto-Masło rozpuścić i ostudzić do letniego.Białka ubić z cukrem. Dodawać po żółtku. Przesiać mąkę z proszkiem. Lekko wymieszać. Dosypać mak i kokos. Mieszając dolewać mleko, olejek. Na koniec wlać masło.
Wymieszać, przelać do dwóch blaszek 30x40 z 4 bokami ,wyłożonych papierem do pieczenia.
Piec jednocześnie z termoobiegiem w 175* ok. 30-35 min.Zdjąć papier jak z biszkoptu.
Jeden placek ułożyć na blaszce z zabezpieczonymi bokami.
pianka-Galaretki rozpuścić w przegotowanej gorącej wodzie. Ostudzić do lekkiego tężenia. Śmietankę ubić z cukrem potem fixem. Dodawać porcjami jogurt i serek i miksować. Na koniec dolewać galaretkę i krótko zmiksować. Wylać na placek w blaszce.
Przykryć drugim plackiem.
polewa- Nad parą roztopić czekolady w śmietance. Posmarować placek.
esy-floresy- Gotową polewę rozpuścić, w/g przepisu na opakowaniu i polać górę placka w esy-floresy.
Dodatkowo posypać posypką.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

fafiatko 28 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Przepyszne!!! Odpowiedzi: 2 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz